10 januari 2018

Patriarch Kirill: president Poetin redde christenen van genocide

Volgens patriarch Kirill gaat de Russische president de geschiedenis in als de staatsleider die christenen in Syrië van de ondergang heeft gered.

De Russisch-orthodoxe patriarch Kirill heeft president Vladimir Poetin in zijn kerstinterview op tv-zender Rossija 1 bedankt omdat hij een genocide van de christenen in Syrië heeft verhinderd. Met onze Kerk willen wij nu alles in het werk stellen voor de heropbouw in Syurië, onder meer van de kerken.

Patriarch Kirill: Leiders van alle orthodoxe Kerken kwamen in 2013 samen in Moskou en smeekten de Russische president Poetin om zich daadwerkelijke in te zetten voor de bescherming van de christenen in het Midden-Oosten. Ik ben bijzonder blij dat de president aan die oproep gehoor heeft gegeven. Daardoor is de genocide van christenen verhinderd.

De Russisch-orthodoxe patriarch onderstreepte nog dat de opdracht voor de hulp aan de christenen in de regio daarmee nog niet ten einde is. Zij zijn nog steeds op onze humanitaire hulp en financiële steun aangewezen voor de heropbouw van cultusplaatsen, kloosters, monumenten, maar ook moskeeën en historische monumenten. Wij vragen dat Rusland zich voor de bescherming van de christenen in de regio blijft inzetten.

Bron: Kathpress.at/kerknet

Syrische vluchtelingenkinderen © Caritas Internationalis
Syrische vluchtelingenkinderen © Caritas Internationalis

De Roerom, Postbus 90105, 5000 LA Tilburg | Tel. 013-545 58 00 | banken: ING  ---->  NL89 INGB 0003 4065 13

ABN ---->  NL28 ABNA 0264 8199 50 | redactie@deroerom.nl | siteproductie: SiteCan Hilversum