13 januari 2018

Paus Franciscus in Zuid Amerika

De paus hield een toespraak ter inleiding van zijn reis naar Peru en Chili. We brengen hier de grote lijn van zijn toespraak.

" Zusters en broeders in Chili en Peru, in het vooruitzicht van mijn reis naar deze landen groet ik u hartelijk. Ik kom tot u als een pelgrim van vreugde en om het Evangelie te delen in de vrede van de Heer en om u in de hoop te sterken: vrede en hoop, voor iedereen."

 

In de gebieden die hij zal bezoeken, wil de Heilige Vader mensen ontmoeten, in de ogen kijken, gezichten zien en vooral de nabijheid van God ervaren, zijn tederheid en genade die ons omringt en troost.

De paus zei: "ik ken de geschiedenis van uw landen die vorm heeft gekregen door volharding, doorzettingsvermogen en toewijding, en ik wil, met u, God bedanken voor het geloof en de liefde van God en vooral voor uw liefde voor de broeders en zusters in nood die uitgesloten zijn van de samenleving en deel zijn van een wegwerpcultuur die steeds wijdverspreider is geworden. "

Daarom, "wil ik uw vreugde en  verdriet delen en uw problemen en verwachtingen en u gewoon vertellen dat u niet alleen bent, de paus en de hele kerk is solidair en kijkt naar u."

De Heilige Vader wees erop dat vrede "de vrede van de Verrezene is, die ons vreugde brengt en ons aanmoedigt om getuigen te zijn en de gave van het geloof uit te dragen. Deze ontmoeting met de verrezen Christus versterkt ons in de hoop op Zijn genade, die onze ellende geneest en ons stimuleert ons om op te staan en door te gaan. " 

Op het einde, de paus zei dat hij deze apostolische reis en alle intenties die we in ons hart dragen in de handen legt van de Heilige Maagd, Moeder van Amerika….. "vergeet alsjeblieft niet voor me te bidden, tot gauw!" zo besloot de paus zijn boodschap.

De Roerom, Postbus 90105, 5000 LA Tilburg | Tel. 013-545 58 00 | banken: ING  ---->  NL89 INGB 0003 4065 13

ABN ---->  NL28 ABNA 0264 8199 50 | redactie@deroerom.nl | siteproductie: SiteCan Hilversum