Afscheid van Edward Schillebeeckx

 

Gisteren op Oudjaarsdag 2009 vond in de Dominicuskerk in Nijmegen de uitvaart plaats van prof. dr. mag. Edward Schillebeeckx. Vele honderden, familieleden, leden van de Dominicaanse gemeenschap uit Nederland en Vlaanderen, bisschop De Korte van Groningen-Leeuwarden, burgemeester De Graaf van Nijmegen, Huub Oosterhuis, oud-collega’s, oud-studenten uit binnen- en buitenland en talrijke mensen die zich met de grote theoloog verbonden weten, waren aanwezig om afscheid te nemen.

De voorgangers in de eucharistie waren de paters provinciaal van de Vlaamse provincie, Domien Vaganée ;o.p. en van de Nederlandse provincie, Ben Vocking o.p.
De overweging werd gehouden door Erik Borgman, lekendominicaan.

Bijgaande foto stond op het gedachtenisprentje.

Pater Vaganée, hield een In Memoriam dat stond afgedrukt op het gedachtenisprentje. De tekst kunt u hier lezen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Niet gecategoriseerd