De Roerom van januari is uit

De nieuwe Roerom (januari 2010) is uit.
Zoals de lezers gewend zijn een gevarieerd geheel en toch vertrouwd.

Onze vaste columnist TB spoort de Nederlandse bisschoppen aan om eens buiten de landsgrenzen te kijken en de mogelijkheden van het kerkelijk wetboek beter te gebruiken bij de oplossing van de problemen waarvoor ze staan.

Tariq Ramadan was een tijdje geleden in het nieuws. Piet Reesink, met recht een deskundige op het vlak van de islam, gaat op hem in.
Een aankondiging over een liturgische dag in Heeswijk, waarvoor al veel belangstelling is gebleken. Ben Vocking op, de provinciaal en huisgenoot van Edward Schillebeeckx herdenkt hem. Pauline van Bremen vervolgt haar verslag over haar theologiestudie. Het artikel van de maand gaat over de economie en diaconie in Oss.

Niet gecategoriseerd