Artikel van de maand – Geraakt door het geheim

door Joost Koopmans

Dit verhaal gaat over een vrouw die tijdens haar werk als klinisch psycholoog in aanraking kwam met zoekers naar zin. Juist door de veelkleurigheid van geloven die ze bij hen aantrof, werd ze opnieuw geboeid door haar eigen christelijke wortels. Ze besloot op vijfenveertigjarige leeftijd theologie te gaan studeren met de wens niet meer als psycholoog maar als pastor te gaan werken. Dit is ze nu zes jaar. De eerste eerste drie jaar werkte ze in de parochie Malden en sinds 2007 in de Effataparochie Nijmegen-Oost. Haar naam is Annemie Herinx.

Annemie werd in 1952 in Brunssum geboren. Met liefde denkt ze terug aan haar opvoeding in dit zuid-Limburgse dorp. Haar zorgzame ou¬ders en het rijke roomse leven gaven haar jeugd een veilige en vriendelijke sfeer. De sprookjes die thuis en op school verteld werden en de magische liturgie in en om de kerk werkten mee aan een wonderlijke wereld. Maar toen in de jaren zestig de wereld veranderde werden de grote verhalen onttoverd. Puber Annemie zei de kerk vaarwel. Niet dat ze haar christelijke wortels doorsneed, maar ze kon niks meer met de dogma’s.

Lees het artikel.

 

Niet gecategoriseerd