Missio Wereldwijd en het WK

Het nummer vam MISSIO Wereldwijd van mei – juni 2010 is verschenen. 
Dit blad helpt u de ogen open te houden voor ontwikkelingen in de kerk in landen die traditioneel ‘missielanden’  werden genoemd. Intussen zijn het volwaardige jonge kerken geworden, met minder geld en middelen dan wij. Dat gebrek wordt ruimschoots goed gemaakt door een creativiteit en enthousiasme waar wij alleen maar jaloers op kunnen zijn.
In de maanden van het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika wordt u geïnformeerd over aspecten van dat wereldkampioenschap waar de verslaggevers van de Nederlandse sportrubrieken aan voorbij zullen gaan. Wie zijn de verliezers van het WK? Een nieuw soort apartheid is aan het ontstaan.

In de Meimaand ook aandacht voor Maria, Jezus’ moeder, Life-Magazine rekende ooit uit dat het Weesgegroet dagelijks twee miljard keer wordt gebeden.

En een opvallende reportage over de medische zorg in Cambodja waar op het Tonle Sapmeer een drijvend ziekenhuis vissersfamilies verzorgt.

De laatste grote reportage vraagt aandacht voor het sekstoerisme dat, ook vanuit Nederland, een plaag is voor landen als Thailand en de Filippijnen. Vrouwelijke religieuzen binden de strijd aan tegen deze slavenhandel van onze tijd.

Een aflevering, verder vol met allerlei kleine berichten vanuit de hele wereld en vol met prachtige foto’s.

 

Missio Wereldwijd, geestverruimend en dat voor slechts € 10 per jaar, 6 nummers. Ga naar de site van missio.

Niet gecategoriseerd