Biografie voor feministisch theologe professor Tine Halkes – Het leven vieren

 

 

Biografie voor feministisch theologe professor Tine Halkes 

Op 9 juli 2010 werd prof. dr. Tine Halkes negentig jaar. Als cadeau kreeg zij een ‘project’ aangeboden: vanaf 1 augustus gaat een groep auteurs onderzoek doen naar haar levenswerk, wat moet leiden tot een leesbare en wetenschappelijk verantwoorde biografie. Tine Halkes geldt als de ‘aartsmoeder van de Nederlandse feministische theologie’. Aan de biografie van Tine Halkes zal worden gewerkt door een team van auteurs, van wie velen nog als studente met Tine Halkes samen hebben gewerkt in de actiegroep feministische theologie en vrouw-en-geloofbeweging. De auteurs willen samen een biografie schrijven die zowel wetenschappelijk verantwoord is als toegankelijk voor een breed lezerspubliek. Dat doet ook recht aan het levenswerk van Tine Halkes. 


 

Het leven vieren

Op 4 september zal in de Aula van de Radbouduniversiteit een feestelijk symposium worden gehouden bij gelegenheid van de 90e verjaardag van Tine Halkes (Comeniuslaan 2,6526 HP Nijmegen)

 

Spreeksters: Elisabeth Schüssler Fiorenza en Ruth Eping
Mini-opra: Mama Verhalen Koor, o.l.v. Astrid Seriese

Woorden liederen

Sprankelende lichtshow

Receptie

 

Kosten €10 naar rknr. 202462 tnv Stichting Catharina Halesfonds, Den Haag 


Niet gecategoriseerd