Tijd maken – symposium in Huissen


Hoe maken we tijd voor die dingen die er écht toe doen? Die vraag staat centraal op het symposium van de KRO en Dominicanenklooster Huissen, op 20 november in het kader van de Maand van de Spiritualiteit.

In onze hectische samenleving glipt tijd ons vaak door de vingers. Dat is jammer, want er is zoveel moois en waardevols om ons heen. Maar hoe doe je dat, tijd maken voor de dingen die er echt toe doen? Over dit thema organiseert het Dominicanenklooster Huissen samen met de KRO een symposium. De bijeenkomst staat onder leiding van Leo Fijen. 

Leo gaat in gesprek over het thema ‘tijd maken’ met enkele religieuzen. Filosofe Joke J. Hermsen, schrijfster van het essay van de maand van de spiritualiteit 2010 (windstilte van de ziel) geeft een lezing over tijd, onder de titel Tijd en Ziel. 
Elske te Lindert en Marije Toenink zetten rond de lunch de tijd even stil met een stuk voor cello en piano. In de middag zijn er workshops met o.a. Joke Litjens (werkplaats voor de ziel) en Paul van Geest (hoogleraar augustijnse studies). 

Klik hier voor programma en inschrijving

Niet gecategoriseerd