De nieuwe MISSIO Wereldwijd is er

Het november-decembernummer van Missio Wereldwijd is verschenen.

In dit nummer bijzondere aandacht voor christenen in de verdrukking:
‘De onaanraakbaren‘, vertelt over de christendalits in India. 
Vrouwen zijn in India meestal toch al tweederangsburgers. Als kind uitgehuwelijkt zijn ze ondergeschikt aan hun man. Op het platteand hebben ze nauweljks kans op zelfbeschikking. Een verhaal over zuster Namrata (foto onder) die vrouwen een hart onder de riem wil steken en hen de weg wijst naar een meer menswaardig leven. Een schokkend en tegelijk indrukwekkend verhaal over de kracht van vrouwen.

De Jezuïet Antony Rajs vertelt van zijn ervaringen over Kerstmis vieren in zijn jeugd met als titel: Jezus was een Dalit. De uitspraak van Oscar Romero: ‘wie niet echt arm is kan niet oprecht Kerstmis vieren’, is hem uit het hart gegrepen.

Na India gaat Missio Wereldwijd wat meer onze kant op, naar het Midden-Oosten. ‘Gevangen in het Midden‘. 
Christenen voelen zich in het Midden-Oosten in toenemende mate nergens meer thuis. Een achtergrondsverhaal van mensen die ter plekke leven en weten waar ze het over hebben.

We wijzen ook nog op het prachtige verhaal van de eerste zwarte generaal overste van de Witte Paters. Pater Richard Baawobr tekent voor twee treffende uitspraken: ‘Leg niet de nadruk op uitsterven’, en ‘de toekomst van de Witte paters is zwart’. Een artikel vol hoop, echt iets voor Kerstmis.

Verder nog allerlei kleinere artikelen, reacties op de stelling die iedere maand in Missio Wereldwijd staat en voor wie niet bang is voor een culinaire uitdaging het recept voor Kruidenvuurwerk uit de Shri Lankaanse keuken. 

Missio Wereldwijd, toont zich weer hét tijdschrift voor missie en dialoog met prijswinnende fotos’s en verhalen. Neem een abonnement, voor het geld hoeft u het niet te laten: Voor € 10 hebt u een jaarabonnement, aanmelden bij missio.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Niet gecategoriseerd