ParochiemagaZIN nieuwe impuls voor katholieke parochies

Bisschop De Korte neemt eerste exemplaren parochiemagaZIN in ontvangst
Bisschop De Korte neemt deze week de eerste exemplaren van parochiemagaZIN in ontvangst, full colour parochiebladen gemaakt door en voor de parochies zelf. Al meer dan 7000 parochianen van verschillende parochies vinden hierdoor in de komende maanden het nieuws uit de eigen parochie in een nieuwe jas op hun deurmat.

De Korte:
“De Kerk verkeert in zwaar weer, maar je ziet dat veel gelovigen aan de basis zich niet uit het veld laten slaan. ParochiemagaZIN ondersteunt de onderlinge communicatie op een heel concrete manier. Met een goed parochieblad bereik je immers veel mensen en versterk je het zelfbewustzijn van katholieken.” ParochiemagaZIN verwacht in 2011 in het hele land uit te rollen. 

Parochiebladen zijn nog steeds de best gelezen bladen in katholiek Nederland. Met een vaste regelmaat verschijnen in heel Nederland 800.000 bladen, gemaakt door een leger aan vrijwillige redacteuren. ParochiemagaZIN geeft een nieuwe impuls aan dit belangrijke katholieke medium. Het neemt de redacties zorgen uit handen, ondersteunt in de opmaak, regelt het drukwerk en levert algemene content naast het lokale nieuws, zodat de parochiebladen zowel in vorm als inhoud aan kwaliteit winnen.
Peetvader
Mgr. De Korte ontvangt, als ‘peetvader’ van parochiemagaZIN, de eerste exemplaren. De Korte is enthousiast over de formule en draagt de inhoudelijke verantwoordelijkheid over de algemene inhoud van de bladen. De Korte: “Een goed parochieblad is een prima bindmiddel in een tijd waarin parochies steeds intensiever gaan samenwerken.” Het bisdom Groningen-Leeuwarden heeft parochiemagaZIN tot een van de beleidsprioriteiten gemaakt. Dat betekent onder meer dat alle deelnemende parochies in dat bisdom in het hart van hun blad als extra service een bisdomkatern van vier pagina’s bisdomnieuws krijgen. 

Eerste exemplaar 

De feestelijke overhandiging van de eerste exemplaren vindt plaats op vrijdag 10 december van 18.00 tot 20.00 uur, in de Voorkamer van stichting De Zalige Zalm, Broederenstraat 18-A1, 7411 LB Deventer. 
Meer informatie op www.parochiemagazin.nl
Over parochiemagaZIN
ParochiemagaZIN ondersteunt parochiebladredacties in heel Nederland bij het maken van een hedendaags blad, op een eenvoudige en goedkope manier. Het is bij uitstek geschikt voor parochies die gaan samenwerken of fuseren en gezamenlijk een nieuw blad willen maken.
ParochiemagaZIN biedt een online systeem, via www.parochiemagazin.nl, waarmee redacties op eenvoudige wijze zelf hun eigen full colour parochieblad maken. 
ParochiemagaZIN geeft bovendien, zonder extra kosten, de mogelijkheid om een parochieblad te verrijken met o.a. katholiek nieuws, een kinderpagina, Bijbelverhalen en berichten over heiligen en tradities.
Parochies bepalen zelf hoe vaak hun blad uitkomt, uit hoeveel pagina’s het bestaat en wat per keer de oplage is. Vanaf € 0,45 per exemplaar bereiken zij al hun parochianen met een eigen titel en eigen informatie op een manier die aansluit bij deze tijd.
Over de makers
ParochiemagaZIN is ontwikkeld door Laetitia van der Lans en Marcel Holl van stichting De Zalige Zalm. Zij studeerden beiden theologie aan de KTUA in Amsterdam. Daarna werkten zij jarenlang op de afdeling godsdienst van de KRO/RKK. Sinds enkele jaren werken zij met stichting De Zalige Zalm aan nieuwe vormen van geloofscommunicatie. Zij hebben parochiemagaZIN ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring, o.a. opgedaan bij het maken van ‘t Zout, het magazine van de Heilige Lebuinus parochie in Deventer (12 locaties).
Niet gecategoriseerd