Welke teksten draag je met je mee?

Interactieve lezing in Rotterdam


Theoloog en liturg Andries Govaart verzorgt op dinsdagmorgen 14 december in de Kloostertuin in Rotterdam een interactieve lezing voor 60-plussers over de vraag: welke teksten draag je mee in je leven?

Ieder van ons draagt teksten met zich mee, vanaf je vroegste jeugd tot op dit moment. Het zijn teksten uit je familie ‘zoals oma zei…’ , versjes van thuis of school, korte opvoedingsboodschappen, liedjes of liederen, spreuken, gedichten, heilige teksten, kalenderwijsheden etc. 
De praktijk leert dat teksten die we meedragen houvast geven en hebben gegeven op scharnierpunten van het leven. Om deze teksten samen te delen helpt om ook deze fase te bekijken in het licht van eerdere gebeurtenissen in het leven. 

Deze morgen is speciaal bedoeld voor 60- plussers. De morgen start met een interactieve lezing, en helpt om oude teksten weer te ontdekken en benieuwd te zijn naar jezelf en anderen. Er is geen voorbereiding nodig. 

Andries Govaart (Breda, 1954), studeerde theologie / liturgie in Nijmegen en heeft een eigen bedrijf voor tekst, toerusting en bezinning. 

Zie ook www.kloostertuin.nl 

Niet gecategoriseerd