Roerom recent

Het nieuwe nummer van De Roerom is uitgekomen. Hoofdredacteur Peer Verhoeven schrijft dat het nummer wel dubbel zo dik had kunnen zijn, dus er blijft ook voor onze site nog voldoende over.

Ton Baeten snijdt in zijn openingscolumn een actueel thema aan: Lichamelijkheid is in de verdachte hoek gekomen vanwege het dualistische denkkader van de kerkelijke traditie , is zijn stelling. Lees zijn column voor het hele verhaal.

Islam en christendom kwamen aan de orde in een nota van de Protestantse Kerk van Nederland, Pieter Reesink laat er zijn licht over schijnen in ‘spanning tussen identiteit en respect’.
Een artikel over teruggekeerde  missionarissen en de rol die zij kunnen spelen in de opvang en ondersteuning van uitgeprocedeerde asylzoekers. Verder nieuws over de Stichting Change2Change-Ghana, dat een project behartigt ‘Schoenmaker blijf bij je leest’ . Het is een project dat jongeren die op straat leven wil helpen een ordentelijke baan als schoenmaker te leren, waardoor ze toekomst mogelijkheden krijgen.

Verder Gedicht Gedacht, de keuze van de redactie uit toegezonden gedichten en gebeden en ingezonden brieven en columns

Alles bijeen weer een nummer dat volop de moeite waard is. Enkele bijzondere artikelen zullen we op deze site plaatsen en…u kunt natuurlijk ook een abonnement nemen, voor € 22,50 per jaar krijgt u iedere maand een rijkdom aan ervaringen over mensen die geloven in hun leven van iedere dag vorm willen geven, in de samenleving en zelfs in de kerk.
Voor een abonnement: mail naar adm@deroerom.nl of schrijf naar: Administratie De Roerom, Postbus 90105,5000 LA Tilburg. Als u zich nu opgeeft krijgt u de nog verschijnende nummers voor € 9. De Roerom verwelkomt u graag in haar lezerskring.

Niet gecategoriseerd