Nieuw winkelconcept

UNIEK PROJECT GERICHT OP RE-INTEGRATIE

 

 
Zakelijk concept 
De winkels worden zakelijk geleid door ondernemers. Ine Voorham, directeur van het Leger des Heils: €œMet de kans, die werken in deze winkels biedt, geven we mensen die bezig zijn aan hun comeback in de samenleving een steuntje in de rug. Ondernemers zorgen voor de knowhow op hun vakgebied en voegen daarmee iets toe aan de modemarkt. Ik hoop dat meer ondernemers geïnspireerd raken door deze aanpak. Het zou mooi zijn als het 50|50 concept in heel Nederland zichtbaar wordt.
Personeel 
De medewerkers in de 50|50 Stores krijgen een opleiding van professionele verkopers. Zo doen ze waardevolle werkervaring op en leren ze het verkoopvak. De bedoeling is dat ze na een half jaar kunnen doorstromen naar een betaalde baan. De medewerkers worden geselecteerd door ervaren modeondernemers en begeleid door een jobcoach. De ervaring leert dat een gestructureerde dagindeling en regelmatig werk integratie in de maatschappij bevordert. 

Producten 
50|50 biedt trendy, verantwoorde (eco)kleding voor dames en heren. In de winkels is nieuwe merkkleding te vinden. Uniek zijn de 50|50 Originals, een collectie kledingstukken uit het depot van het Leger des Heils, door modeontwerpers omgeturnd tot hippe fashion. Studenten van de Academie Beeldende Kunsten Maastricht leverden een bijdrage aan de inrichting van de 50|50 Store in Maastricht. 

Drieslag 

Vorige week opende de 50|50 Store in Groningen haar deuren. Eerder in november 2010 gebeurde dit in Amsterdam. Hoewel het productassortiment en type medewerker per winkel varieert, luidt de doelstelling in alle 50|50 Stores hetzelfde: Kansen uitdelen aan mensen en producten en zo bijdragen aan een duurzame samenleving. 

Meer lezen? Ga naar de website van het Leger des Heils.

Niet gecategoriseerd