Waar word ik blij van?

De arme kant van Nederland

Inspiratiedag 9 april 2011

Er gebeurt momenteel van alles in Nederland waar veel mensen zich zorgen over maken en boos over worden. Dat ontlokte iemand in de achterban van de werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA de hartenkreet: “Laten we op zoek gaan naar dingen waar je energie van krijgt, waar je blij van wordt. Juist nu is het belangrijk een tegenwicht te bieden aan gevoelens van angst en somberheid.”


Op onze zoektocht hebben we ons laten leiden door noties als ‘dat onmacht doorbroken kan worden’, dat we onszelf kunnen oefenen in ‘anders gaan denken’ en dat ‘de eigenaar van een probleem in principe de bezitter is van een oplossing’.

De vele positieve reacties op de aankondiging van onze zoektocht hebben ons verrast: mensen werden er blij van om (mee) te zoeken naar energie en inspiratie. En dan blijkt er nog een heleboel te zijn waar je blij van kunt worden. Meer dan op een dag aan bod kan komen.

Op 9 april presenteert de werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA in Utrecht een aantal projecten waarvan mensen ons lieten weten: “Daar word ik blij van”:

  • Rechtop! is meedoen

  • 1111 Kinderkamers

  • ‘t Groene Sticht

Daarnaast is er informatie beschikbaar over andere initiatieven die ons en anderen blij maken en die we (nog) niet in de presentatie konden betrekken. ‘Mondo Leone / Leon Giesen, filmmaker, muzikant en verhalenverteller, treedt op met het programma ‘Open deuren naar geluk’.

Special

De werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA heeft in een gelijknamige special van 24 pagina’s nog meer inspirerende voorbeelden verzameld. Deze gaan vergezeld van columns, hartenkreten en gedichten. Deze special is gratis verkrijgbaar bij de werkgroep.

Meer informatie

Werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA

Luijbenstraat 19, 5211 BR ‘s-Hertogenbosch

Secretariaat 073-6121939, Nel de Boer 06-23292906

info@armekant-eva.nl, www.armekant-eva.nl

Niet gecategoriseerd