Nieuwe serie IKONtelevisie

ma 25 juli 2011 – IKON-serie ‘LUX: 10 jaar na 9/11’ in zomer op TV 

De IKON zendt in de zomer een serie uit met als titel: ’10 jaar na 9/11′. De serie wordt op vier maandagavonden uitgezonden van 25 juli tot en met 15 augustus. 
Na 9/11 is angst alomtegenwoordig en een geduchte politieke factor. We zijn bang voor het terrorisme, het onbekende, ‘de’ islam, de globalisering, de Europese Unie en de economische crisis. Al deze angsten doen terugverlangen naar oude zekerheden en duidelijk afgebakende identiteiten. De uitspraak van onze minister-president dat hij ‘Nederland wil teruggeven aan de Nederlanders’ getuigt van het terugkerend nationalisme. 
De populistische handelaren in angst varen er in heel Europa wel bij. Maar zij kunnen beter in de leer gaan bij onze oer-Hollandse volkszanger van het levenslied, Andre Hazes. Want die wist het al: angst is een doodlopende weg. Hazes indachtig kiest LUX als motto voor haar nieuwe serie: Geef mij nu je angst, ik geef je er hoop voor terug! 

  • Aflevering 1: Het Design van de Angst (25 juli): Zygmunt Bauman, één van de invloedrijkste sociale denkers ter wereld en zijn dochter, architect Irena Bauman.
  • Aflevering 2: Wolven in schaapskleren? (1 augustus): Daisy Khan, directeur American Society for Muslim Advancement in New York & imam Feisal Abdul Rauf.
  • Aflevering 3: Pleidooi voor gastvrijheid (8 augustus): Seyla Benhabib, hoogleraar politieke wetenschappen aan Yale, en Spinoza leerstoel aan de Universiteit van Amsterdam.
  • Aflevering 4: De migrant als motor van de economie (15 augustus): Canadees-Britse onderzoeksjournalist Doug Saunders, auteur van ‘De trek naar de stad’.

Meer informatie over thema en programma: luxmagazine.nl/10jaarna911 

Niet gecategoriseerd