Lieddag Henk Jongerius 70 jaar




In het Dominicanenklooster van Huissen vindt op 10 december een lieddag plaats ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van Henk Jongerius: dichter, meditatieleraar en prior van de dominicanengemeenschap van Huissen. 

De lieddag besteedt aandacht aan bestaande en nieuwe werken: liederen, tafelgebeden, psalmbewerkingen en hertalingen van Henk Jongerius, die op 7 december zijn zeventigste verjaardag viert. De cd ‘Jaargetijden’ is een dubbel-cd met partituur, van vijfentwintig Schriftliederen, meerstemmig getoonzet door Jan Raas en gezongen door Capella Phos Hilaron. n Huissen. Ook wordt de CD ‘Jaargetijden’ gepresenteerd.


Vesper 
De dag wordt besloten met een feestelijke vesperviering. De muzikale leiding is in handen van Theo Menting, met medewerking van de Kloostercantorij, Capella Phos Hilaron en Jan Raas en Irene Gootjes, orgel. 
We studeren en zingen bekende en nieuwe liederen van Henk Jongerius op muziek van Jan Raas, Engelse Hymnen en André Gouzes o.p. Daarnaast komen ook andere liturgisch-muzikale vormen aan de orde. 

Zaterdag 10 december van 10.30 – 16.00 uur 
Kosten: € 20,- (inclusief koffie, thee en lunch) 

 Klik hier voor de inschrijving. 

Niet gecategoriseerd