Timothy Radcliffe houdt Schillebeeckx-lezing

Op 1 december van 20.00u tot 22.00u houdt de Engelse dominicaan, geestelijk leraar en oud-magister Timothy Radcliffe de eerste Edward Schillebeeckxlezing aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ook wordt de Schillebeeckx-essayprijs uitgereikt.Ruim baan voor de verbeelding! Dat bepleit Timothy Radcliffe, de Britse dominicaan die bekendstaat om zijn humor, spiritualiteit en kritische analyses. Hij stelt dat de kerk opnieuw moet aansluiten bij het gewone leven van mensen. Maar hoe moet dat met een kerk in crisis en een gebrek aan jonge creatieve geesten?
Timothy Radcliffe gaat erover in gesprek met theologen Ellen van Wolde en Erik Borgman, schrijfster Vonne van der Meer en kunstenaar Jan Peter Muilwijk. De voertaal is Engels.

Timothy Radcliffe is emeritus-hoogleraar theologie aan de Universiteit van Oxford en was van 1992 tot 2001 als eerste Brit magister-generaal van de orde der dominicanen. In 2003 kende de Universiteit van Oxford haar hoogste eregraad – Doctor of Divinity – aan Radcliffe toe. 

Bekijk de toelichting

Klik hier om u aan te melden

Niet gecategoriseerd