Frank Bosman op radio KiK

 

Radio KIK, is een regionale zender, Kerk in Keistad, in Amersfoort. De zender brengt regelmatig een programma onder auspiciën van de plaatselijke Raad van Kerken met dikwijls interessante gasten.

Een regelmatig bezoek van de website van Radio KIK is aan te bevelen.

Zo is er de volgende uitzending die de moeite van het naluisteren waard is. Klik op de datum hierna en u bent verbonden!

26/02/2012

titel: De rol van de kerk na de schandalen: hoe nu verder met kerkzijn? gesprek met Frank G. Bosman, cultuur theoloog presentatie: Rene Rosmolen

Frank G Bosman over de schok van de erfzonde en ons verdriet. Maar een liturgie is er niet voor heiligen, die hebben de liturgie niet meer nodig. Liturgie is er voor zondaars. Een kerk zonder zondaars bestaat niet. Een gesprek over de kerk na de schandalen van sexueel misbruik, de schaamte  die je voelt als katholiek als je daarmee geconfronteerd wordt.

Over de leegloop van de katholieke kerk zegt Bosman: “We zullen over 50 jaar nog maar twee bisdommen hebben, Noord en Zuid. Met ieder 10 plaatsen waar eucharistie gevierd wordt. Dat vraagt nogal wat van de gelovigen om fysiek aanwezig te zijn.

Een openhartig interview van een katholiek denker over kerk nu en in de toekomst.

Niet gecategoriseerd