Anselm Grun in Dominicanenklooster Huissen


Op zaterdag 26 mei as. organiseert het Dominicanenklooster Huissen een inspirerende dag met als thema ‘Goed leven! voor jezelf en voor anderen’. Het programma bestaat uit lezingen van pater Anselm Grün, Leo Fijen (KRO/RKK) en Annemiek Schrijver (IKON), afgewisseld met muziek en diverse workshops.

Deze feestelijke dag wordt afgesloten met een korte viering. 

Anselm Grün 
De Duitse Benedictijn pater Anselm Grün is een van de meest populaire auteurs over spiritualiteit. Hij spreekt in Huissen over levenskunst als een spirituele weg. Goed Leven is volgens zijn opvatting een kunst die je kunt leren. Hij put zijn levenslessen uit de oude spirituele traditie waarin hij als kloosterling staat. 
De lezing van pater Grün is in het Duits. Er is vertaling. Na de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen. 

Leo Fijen en Annemiek Schrijver 
Auteur Leo Fijen (KRO/RKK) geeft ook een lezing over het thema van de dag. Hij schreef vele boeken, waaronder ‘De reis van je hoofd naar je hart’,  ‘De tijd nemen’ en ‘Leven met de dood’.   
Auteur en presentatrice Annemiek Schrijver geeft een lezing over de pelgrim in ons. Zij schreef onder meer ‘Schrijverettes, Mijmeringen van een stadse pelgrim’, ‘Ik geloof het wel’ en ‘Rachab’. 

Workshops 
Gedurende de dag zijn er diverse workshops van o.a. docent stemexpressie Pete Pronk, religiewetenschapper Thomas Quartier, IKON presentatrice Annemiek Schrijver.    
  
Sopraan Elske te Lindert verzorgt gedurende de dag inspirerende muziek. De dag eindigt met een korte viering, gevolgd door een afsluitende borrel. 

De dag staat onder leiding van Leo Fijen. 

Informatie 
Het programma duurt van 10.00 uur (09.30 uur ontvangst met koffie) tot 16.30 uur. Aansluitend is er gelegenheid voor een drankje. Tijdens de dag is er is een boekenmarkt en gelegenheid voor een rondleiding. 

De kosten bedragen € 39,50 inclusief lunch, koffie en borrel. KRO leden betalen € 19,75 

Aanmelden kan via de website www.kloosterhuissen.nl 
Meer informatie via de website, via info@kloosterhuissen.nl of telefonisch 026 326 44 22. 

Dominicanenklooster Huissen 
Stadsdam 1 
6851 AH HUISSEN 
026-3264422 

Niet gecategoriseerd