Nieuwssite Het Goede Leven

Friesch Dagblad lanceert nieuwssite hetgoedeleven.com

 
Het Friesch Dagblad lanceerde 30 maart 2012 in Utrecht op de beurs Kerk & Gemeente de nieuwe website voor christelijk Nederland: www.hetgoedeleven.com. Het accent ligt op nieuws over geloven, kerk, theologie en samenleving. Het nieuws wordt vooral geleverd door de (kerk)redactie van het Friesch Dagblad: De koppeling met het Friesch Dagblad is logisch; wat die krant in Friesland betekent voor geïnteresseerden in christelijk nieuws, kan hetgoedeleven.com voor heel Nederland betekenen’’, aldus hoofdredacteur en directeur Lútsen Kooistra. 
Er is tevens samenwerking gezocht met organisaties, instellingen en kerken voor het leveren van nieuws. ‘Dat nieuws is een mooie aanvulling voor de site. Zo laat de site zien wat er in ons land op het christelijk erf gebeurt. En dat is veel meer dan mensen denken. Veel christenen zijn feitelijk verstoken van nieuws uit de kerken, over theologie of over belangrijke ethische, maatschappelijke of politieke discussies vanuit christelijk perspectief.’’ De site biedt voorts nieuws in video-vorm zoals dat is gemaakt door IKON en EO en achtergrondverhalen uit het Christelijk Weekblad. 
In 2005 lanceerde het Friesch Dagblad de landelijke weekkrant Het goede leven. De site en de krant vormen een interessante eenheid, meent Kooistra. ,,Door de week is er op de site het nieuws dat je even snel tot je neemt; in het weekeinde heb je het krantengevoel met Het goede leven in print. Deze combinatie geeft mensen de kans om actueel en veelzijdig geïnformeerd te worden. 
Lees meer op www.hetgoedeleven.com 

Niet gecategoriseerd