Schillebeeckx-masterclass in Nijmegen

Schillebeeckx-masterclass in Nijmegen
De Amerikaanse hoogleraar theologie en dominicanes Mary-Catherine Hilkert geeft van 29 mei tot en met 1 juni een masterclass over de politieke theologie van Edward Schillebeeckx, op basis van diens boek ‘Gerechtigheid en liefde, genade en bevrijding’. De inschrijving is open.

Professor Hilkert is een bekende Schillebeeckx-deskundige. Ze gaf in 2010 al een succesvolle serie lezingen. Haar bezoek in 2011 moest worden afgezegd omdat ze na een ongeluk een kleine operatie moest ondergaan. Nu zal ze opnieuw naar Nijmegen komen. 

De volledige titel van de masterclass is:Speaking of Salvation in a Secularized and Suffering World: Edward Schillebeeckx’s Social-Political Theology of Grace. De colleges beslaan drie avonden (29, 30 en 31 mei) en een dag van lezen en discussie (1 juni). De voertaal is Engels. 

Op woensdagavond 9 mei geeft dr. Stephan van Erp, docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen, een inleidende lezing. Inschrijving staat open voor studenten theologie, alumni van de universiteit en andere belangstellenden. Studenten en alumni betalen niets, alle anderen betalen € 80,- 
U kunt zich aanmelden via een e-mail aan dr. Stephan van Erp (). 

Niet gecategoriseerd