Zo lopen de hazen in Rome

Het persburo Zenit publiceerde eerder deze week het volgende bericht:

Het Vaticaan onderneemt pogingen de privacy van de paus te beschermen. Ook hij heeft een recht op privacy, zo wordt gesteld. Deze maatregelen komen nadat verschillende documenten van de Heilige Stoel en documenten waarin de paus zich richt tot zijn naaste medewerkers in de publiciteit zijn gekomen. Het Vaticaan duidt deze handelwijze van journalisten als misdadige praktijken.

De  Italiaanse journalist Gianluigi Nuzzi publiceerde een boek met als titel “Zijn Heiligheid”. In dit boek komt vertrouwelijk correspondentie voor van en aan de heilige Vader en zijn privésecretaris.

Na de “Vaticanleaks” onlangs, die de paus bracht tot het instellen van een kardinalencommissie die deze zaak moest onderzoeken, zijn  deze lekken een verdere belediging.
“De heilige Vader en de mensen die zich tot hem richten, of tot wie hij zich richt, hebben recht op privacy en de vrijheid zich in correspondentie te uite, zo beklaagde de Vaticaanse Persdienst. De Heilige Stoel zal dit nader onderzoeken en zal ook de nodige stappen ondernemen tegen de lieden die de diefstal van deze documenten op hun geweten hebben. Desnoods zal ook internationaal ondersteuning voor dit onderzoek worden gevraagd. 

Op de weblog van Observatrix, van mr. H. Schruer uit Hilversum is nader te lezen in dit verband. Observatrix trekt meestal fel van leer tegen der Nederlandse bisschoppen die zij in het algemeen beticht van beginselloosheid en slappe knieën. Zij strijdt in ieder geval met een scherpe tong. Nu heeft zij het volgende gepubliceerd: (zie: observatrix.nl)

Lees het citaat uit het boek Sua Santita 

Vanmorgen melden diverse media dat  de Raad van Toezicht van de Bank van het Vaticaan het vertrouwen heeft opgezegd in de president van deze bank Ettore Gotti Tedesch. Het ontslag moet nog bevestigd worden door een kardinalencommissie. Als nadere toelichting wordt gesteld dat Gotti vertrouwelijke documenten heeft laten uitlekken en dat hij ernstig tekortschoot in de uitoefening van zijn functie in een tijd dat de H.Stoel alle moeite doet om tot financiële transparantie te komen. (bron Zenit)


Niet gecategoriseerd