God is groot, God is dood?

THEATER EN DEBAT  met de Gebroeders Meester

Speciaal voor het Soeterbeeck Programma schrijven en spelen de Gebroeders Meester een theaterstuk over de rol van religie in de samenleving. In de kroeg van een dorp komt een man binnen en bestelt een borrel. Hij is de nieuwe predikant, de vorige is ontslagen omdat hij te conservatief was. De cafébezoeker blijkt van een heel ander kaliber: God bestaat helemaal niet, stelt hij, maar wij hebben rituelen en religie nodig om zin te geven aan het leven. Daar is de barman het niet mee eens. In de discussie die volgt worden zij heen en weer geslingerd tussen die beide posities: te traditioneel wordt star, maar te open is leeg. Vrijdag 12 oktober 2012, 20.00 – 21.30 uur, Cultuurcafé Radboud Universiteit Nijmegen, Pieter Bondamplein 1

Als publiek ben je tegelijkertijd ook cafébezoeker; je kunt een biertje bestellen, je mening vormen én geven. Want ook de deelnemers worden betrokken bij dit theaterstuk!

Gebroeders Meester is het pseudoniem van het filosofische schrijversduo Frank en Maarten Meester. Ze zijn het vrijwel nooit met elkaar eens en proberen de ander van hun eigen gelijk te overtuigen.

zie voor overige gegevens de agenda van deze site.

Niet gecategoriseerd