Meesters en juffen schrijven bijbelverhalen

Bijbelgenootschap organiseert wedstrijd in 2014

 

HET NEDERLANDS BIJBELGENOOTSCHAP (NBG) BESTAAT IN 2014 200 JAAR EN ORGANISEERT IN HET KADER DAARVAN EEN SCHRIJFWEDSTRIJD VOOR MEESTERS EN JUFFEN IN HET BASISONDERWIJS. MET DEZE WEDSTRIJD WIL HET NBG DE BIJBEL ONDER DE AANDACHT BRENGEN VAN DOCENTEN EN LEERLINGEN IN HET PRIMAIR ONDERWIJS.

 

Meesters en juffen uit de bovenbouw (groep 6, 7 en 8) mogen, op geheel eigen en creatieve wijze, een bijbelverhaal navertellen. Ze hebben hierbij, per provincie, de keuze uit twee bijbelverhalen. Daarnaast kunnen de leerlingen van de juf of meester een passende tekening bij het verhaal maken. 

De meesters en juffen sturen hun versie van het bijbelverhaal met bijbehorende tekeningen in en deze worden beoordeeld door een deskundige jury. De voorwaarden, spelregels en indeling per provincie zijn te vinden op www.bijbelgenootschap.nl/schrijfwedstrijd [1]. Inzenden kan tot en met 31 mei 2013.
 

wedstrijdbundel 

De 24 mooiste bijbelverhalen zullen uitgegeven worden in de “Meesters- en juffenbijbel”. Deze uitgave verschijnt begin 2014 bij uitgeefpartner Jongbloed BV en zal te koop zijn in de boekhandel.

lustrum
Het Nederlands Bijbelgenootschap is in 1814 opgericht om te zorgen voor het uitgeven en het verspreiden van betaalbare bijbels. In de loop van de jaren breidde het takenpakket van het NBG zich uit naar bijbelvertalen en het bevorderen van bijbelgebruik. 

In Nederland verschenen onder meer “De Nieuwe Bijbelvertaling”(2004), de “Groot Nieuws Bijbel”(1996), de “Nije Fryske Bibeloersetting”(1978) en de “Nieuwe vertaling 1951” (1911-1951). 

Op dit moment werken de vertalers van het NBG aan de “De Bijbel in Gewone Taal”, die in het lustrumjaar 2014 zal verschijnen.

Niet gecategoriseerd