Paus vertrokken naar Thailand

Paus vertrokken naar Thailand

Paus Franciscus is vanavond vanaf de internationale luchthaven in Fiumicino vertrokken naar het Verre Oosten. Het is de 32ste buitenlandse apostolische reis van dit pontificaat. Naar verwachting zal het Alitalia-toestel (een Airbus A330) met de paus en zijn gevolg aan boord woensdag 12.30 uur (plaatselijke tijd; 6.30 uur Nederlandse tijd) landen op een luchtmachtbasis van Bangkok, Thailand.

De twee landen die de pontifex op deze reis bezoekt zijn Thailand (20-23 november) en Japan (23-26) november). In beide landen is de katholieke bevolking een zeer kleine minderheid. Van de 65,522 miljoen inwoners van Thailand is 0,59 procent lid van de Katholieke Kerk en van de 126,786 miljoen inwoners van Japan 0,42 procent.

In Thailand is de Heilige Vader alleen in de hoofdstad Bangkok. In Japan doet hij drie steden aan: de hoofdstad Tokio en op zondag 24 november de twee steden die in 1945 door een Amerikaanse atoombom werden getroffen: Hiroshima en Nagasaki. Nagasaki is de stad met de meeste katholieke geschiedenis. Daar zal hij bij het monument voor de 26 katholieken die in 1597 de marteldood stierven, een hommage brengen. In het plaatselijke honkbalstadion viert hij de hoogmis van het hoogfeest van Christus Koning.

De enige keer dat een paus eerder Thailand bezocht, was in mei 1984. De 21ste buitenlandse apostolische reis van Johannes Paulus II ging langs de VS, Zuid-Korea, Papoea Nieuw-Guinea, de Solomonseilanden, terug naar Papoea Nieuw-Guinea en eindbestemming Thailand, waar de Poolse paus Bangkok, Phanat Nikhom en Sampran aandeed.

In februari 1981 maakte Johannes Paulus de 9de apostolische reis van zijn pontificaat. De eerste bestemming van die reis was West-Duitsland, van daaruit reisde hij door naar de Filipijnen met een tussenstop in Pakistan. Zijn derde bestemming was Japan, dat hij bereikte via Guam. Nooit eerder was een paus in het Land van de Rijzende Zon geweest. Johannes Paulus bezocht er Tokio, Nagasaki en Hiroshima. Op 26 februari reisde hij via Alaska (VS) terug naar Italië.

bron:kro-ncrv

De laatst geplaatste nieuwsberichten

Paus vertrokken naar Thailand
NL Katholieken in overgrote meerderheid voor euthanasie
Latijns-Amerikaanse Kerk loopt achter in strijd tegen misbruik
Twee postzegels voor gouden priesterjubileum paus Franciscus
Bisschoppen VS hopen jongeren online te bereiken
50.000 magazines voor parochies
Franciscus: ‘Hou diakens uit de buurt van het altaar’
De vreugde van Pasen vasthouden ~ 3×3 tips in woord en beeld
Franciscus luncht met 1500 armen
VS op zoek naar ontvoerde jezuïet
Vaticaan organiseert noodopvang
60 jaar ‘Ben Hur’ — herinner jij je de scènes met Jezus nog?
Kerken in Nederland bestrijden armoede (update)
De hoop is niet voor eeuwig verloren – werelddag van de armen
Oecumene, de stand van zaken

Gelezen

Onze WiFi is kapot; u moet met elkaar praten.

Gehoord op een caféterras.

Agenda

Alles (17)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *