Theoloog des vaderlands

Samuel Lee

17 november 2019

Samuel Lee is de nieuwe Theoloog des Vaderlands. Het is de eerste keer dat een theoloog met een migratie-achtergrond deze rol vervult. Het beste Theologische Boek van het jaar is Groene Theologie van Trees van Montfoort. Dat werd gisteren bekend gemaakt tijdens de Nacht van de Theologie in Hilversum.

De nieuwe Theoloog des Vaderlands Samuel Lee is verbonden aan de Vrije Universiteit en directeur van Center for Theology of Migration aan de Faculteit Religie en Theologie in opdracht van SKIN (Samen Kerk in Nederland). Hij is ook oprichter van de Foundation Academy of Amsterdam, die migranten een kans geeft om onderwijs op academisch niveau te volgen.
Sinds 1994 is hij voorganger van de Jesus Christ Foundation Church in Amsterdam Zuid-Oost waar veel migranten komen.

Zelf kwam Samuel als tiener vanuit het Midden-Oosten naar Nederland. Hij promoveerde aan de Vrije Universiteit en deed onderzoek naar het christendom in Japan.

De grote inspiratiebron van Samuel Lee is Martin Luther King
De nieuwe Theoloog des Vaderlands werd intern aangewezen door de organisaties die de Nacht van de Theologie organiseren. Juryvoorzitter Tom Mikkers: “Samuel Lee geeft een gezicht aan een onderbelichte kant van de theologie in Nederland: de theologie van de migrantenkerken, die ervoor zorgen dat het christendom in Nederland groeit. We zijn heel benieuwd hoe hij als ambassadeur van de theologie het gesprek met iedereen aangaat. De grote inspiratiebron van Samuel Lee is Martin Luther King, dat vinden we veelbelovend.”

Het is de negende keer dat een theoloog een jaar lang ambassadeur is van de theologie in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *