Aantal Dode Zeerollen groter dan verwacht

De verstopte bibliotheek van Qumran bevatte veel meer Dode Zeerollen dan er zijn teruggevonden. Dat concluderen internationale wetenschappers op basis van nieuw onderzoek. (foto: youtube)


De kruik van John Allegro. | beeld dqcaas

door Rien van den Berg (Nederlands Dagblad)
Het onderzoek werd gedaan naar een vaas die afkomstig was uit een van de grotten aan de Dode Zee. Hij was leeg, ontdekte de eerste eigenaar John ­Allegro. Allegro was een van de eerste onderzoekers van de Dode Zeerollen, die zichzelf in diskrediet bracht toen hij zich verloor in wilde speculaties over de achtergronden van de rollen. Allegro kocht de vaas in 1963 en er was geen twijfel over de echtheid ervan. Maar erg veel waarde had de kruik ook niet, vond Allegro, want op de bodem vond hij alleen wat ‘vleermuizenpoep’.

lees het volledige artikel op het Nederlands Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *