Afscheid oud-katholieke aartsbisschop Joris Vercammen

de staf op het altaar van de kathedraal
Met de overhandiging van de bisschopsstaf aan de deken van het Metropolitaan Kapittel sloot Mgr. Joris Vercammen op 11 januari de indrukwekkende viering af waarmee hij terugtrad als aartsbisschop Utrecht. Zo’n vijfhonderd bezoekers waren naar de Utrechtse Gertrudiskathedraal gekomen om afscheid te nemen. ‘Als bisschop mocht ik een teken zijn van het leven uit overvloed van geloof’, aldus Vercammen, verwijzend naar zijn wapenspreuk. Toen de koster na een dag hard werken – samen met een groot team vrijwilligers – de kerkdeur sloot, bleef de staf op het hoofdaltaar achter, in afwachting van een nieuwe bisschop.

Tijdens de afscheidsviering

Voor een uitvoerig verslag van deze gebeurtenis ga naar de site van de oud-katholieke kerk

Ga naar het verslag van het symposium met o.a. de opmerkelijke bijdrage van parochiaan Inge van Maaren

Bekijk de video over Joris Vercammen, bisschop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *