Duitse kerkleider met dood bedreigd

Luthers-evangelisch bisschop Heinrich Bedford-Strohm, voorzitter van de Evangelische Kerk in Duitsland, zegt in een zaterdag gepubliceerd interview met de Augsburger Allgemeine dat hij met de dood is bedreigd vanwege de steun die zijn kerk biedt aan het redden van drenkelingen op de Middellandse Zee.

Bedford-Strohm zegt dat hij persoonlijk is betrokken bij de organisatie achter een schip dat vluchtelingen in moeilijkheden uit het water haalt. In samenhang daarmee is hij bedreigd. Toch laat de Duitse kerkleider zich niet afschrikken.

“Het gaat echter niet om slechts een schip. Het gaat om de civiele reddingsacties te ondersteunen zolang de Europese staten hun plicht om mens te redden verzuimen”, aldus de Beierse Landesbischof.

“Onze acties zijn niet afhankelijk van het niveau van kritiek of goedkeuring”, zegt Heinrich Bedford-Strohm. “Het heeft niets te maken met politiek activisme, maar met de kern van ons christelijke geloof en onze inzet. Het is onze taak om mensen in nood te ondersteunen. En dat impliceert uiteraard ook het bestrijden van de redenen dat mensen hun land ontvluchten.”

Hij vindt ook dat de EU een rechtvaardig systeem moet opzetten waarmee vluchtelingen eerlijker over de EU-landen worden verdeeld.

bron: kro-ncrv

foto: (Foto: Anna Lutz) | Christliches Medienmagazin pro | Flickr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *