Jezuïet Lindeijer wordt vicaris-generaal Breda


Bisschop Jan Liesen van Breda heeft met ingang van 1 april 2020 pater Marc Lindeijer S.J. benoemd tot zijn vicaris-generaal. Een van diens taken wordt de parochievernieuwing in het bisdom Breda.

Pater Lindeijer behoudt zijn functie als spiritueel directeur van de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk in Hoeven. Hij is de tweede vicaris-generaal van Breda, naast mgr. Harry Lommers.

Marc Lindeijer werd in 1966 in Den Helder geboren. Hij studeerde geschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij trad in 1994 in bij de Sociëteit van Jezus en ontving in 2002 de priesterwijding. Hij werkte van 2001 tot 2006 als archivaris van de Nederlandse provincie van de jezuïetenorde. In 2010 promoveerde hij in Nijmegen op een proefschrift over het (mislukte) proces ter zaligverklaring van de in Amsterdam geboren jezuïetengeneraal Jan Roothaan.

Van 2009 tot 2016 werkte Lindeijer op het generalaat van de jezuïeten in Rome. Sinds 2016 woont Lindeijer in Leuven en is hij in dienst van het Genootschap van de Bollandisten in Brussel. Het Genootschap van de Bollandisten is een gerenommeerd onderzoekinstituut dat zich bezighoudt met de kritische studie van de heiligen, hun leven en hun cultus.

Op 1 februari 2017 benoemde bisschop Liesen pater Lindeijer tot spirituaal van de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk te Hoeven. Hij schreef samen met enkele andere auteurs het boek ‘Bovendonk: reisgids door een monument’, dat in 2018 verscheen bij gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de kerkelijke ambtsopleiding.

bron: KRO-NCRV

beeld: © kro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *