Maryam tekent over haar trauma’s

In een Libanees vluchtelingenkamp lijkt onderwijs een luxe voor Syrische kinderen. In werkelijkheid is het noodzaak voor een beter leven.

door: Marinke van der Bend,communicatieadviseur bij Edukans. 

Ik herinner me dood en verwoesting in mijn thuisland. De maan die Syrië voor mij was, is van vorm veranderd.”
Maryam (17) woont in een vluchtelingenkamp in Baalbek, Libanon. Over haar trauma’s praten vindt ze moeilijk, maar gelukkig kan ze haar gevoel wel kwijt in de tekeningen die ze maakt. Haar tekenmap zit vol prachtige schetsen, maar ook haar depressieve gevoelens komen in haar werk naar voren. ,,Het is te pijnlijk voor mij om over de oorlog te praten. Hier in Libanon voel ik me gelukkig veilig.”

lees het volledige artikel op nieuwsbrief het goede leven

Duizenden kinderen niet naar school

foto: ©edukans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *