Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag RKK

Mensen die een vraag hebben, een signaal of klacht over grensoverschrijdend gedrag binnen de Rooms-Katholieke Kerk, kunnen bij het Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag RKK terecht. Het Meldpunt is op initiatief van de Nederlandse Bisschoppenconferentie en het bestuur van de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) ingesteld.
Per 1 januari 2020 volgt mw. mr. Monique Braspenning mw. mr. Liesbeth Sanders op als meldpuntfunctionaris.

Zij heeft tot taak aanspreekpunt te zijn voor vragen, signalen of klachten. Samen met melders kijkt zij:of en hoe is geprobeerd om de klacht met de melder en met andere betrokkenen te bespreken en zo mogelijk op te lossen, of de melder behoefte heeft aan medische, psychische of pastorale hulp, welke juridische mogelijkheden er zijn om de klacht aan de orde te stellen (civielrechtelijk of canoniekrechtelijk), welke mogelijkheden er zijn om een klacht onder de aandacht te brengen van onze Klachtencommissie.

Mw. mr. Monique Braspenning was eerder werkzaam als juridisch medewerker en griffier van de Klachtencommissie van het Meldpunt Seksueel Misbruik RKK. De afgelopen jaren was zij de vaste vervangster van Liesbeth Sanders, de vertrekkende functionaris. * Naast haar werkzaamheden als bij het meldpunt is mw. Braspenning werkzaam als plaatsvervangend secretaris bij het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Den Haag.

  • Mw. mr. Liesbeth Sanders heeft nu de functie van bestuurssecretaris aanvaard bij de Centrale Raad van Beroep, een van de vier hoogste bestuursrechters in Nederland.

bron: KNR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *