Podcast

De tijd is lang voorbij dat de landelijke omroepen als KRO, NCRV, IKON, RKK en de EO uitvoerig en expliciet radio- en tvprogramma’s maakten die luisteraars en kijkers tegemoet kwamen in hun vraag naar spiritualiteit, informatie over geloof en kerk en over zoiets als bidden.
Maar het medialandschap is voortdurend in beweging en dat betekent dat er ook nieuwe mogelijkheden ontstaan. Meer dan in het verleden is er ruimte voor privé-initiatieven.

Nu de RKKzendtijd door de politiek is afgeschaft proberen de bisschoppen het ontstane gat te vullen. In dit verband moet zeker ook het pionierswerk van Roderick Vonhögen worden genoemd die als een van de eerste priesters op internet actief was en ik.
Daarnaast zijn er particuliere initiatieven van de grond gekomen als Radio Maria . Binnenkort zal ook een vorm van rechts america-katholicisme aan ons worden gepresenteerd nu het EWTN-netwerk zich ook op Nederland gaat richten.

De Jezuïeten in onze streken laten voortdurend zien dat zij de tekenen van de tijd verstaan en zetten sterk in op werken in de digitale context.. Al enkele jaren bieden ze in de Advent en de Veertigdagentijd digitale retraites aan.
Een mooi dagelijks aanbod is hun podcast Gewijde Ruimte, Uw dagelijks gebed online

De Jezuïeten nodigen de bezoekers van hun site uit om in de dag een “Gewijde Ruimte” in te bouwen: tien minuten om hier en nu te bidden, terwijl je zit voor je computer, begeleid via het scherm met enkele verzen gekozen uit de Bijbellezingen van de dag. Beslist de moeite waard om er kennis van te nemen.

Begin uw gebed »

We hebben op deze site onder <spiritualiteit> een rechtstreekse link naar de podcast ‘Gewijde Ruimte” geplaatst.

Iets om deze week over na te denken en te bidden

Een gloeiend vuur voor God Lees meer…

Bezoek ook eens het igniswebmagazine met nog veel meer informatie over spiritualiteit en aanverwante thema’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *