Uitgevers zwichten en verwijderen naam van Benedictus XVI

Voor de eerste druk was het te laat, maar de naam van emeritus paus komt niet meer voor op de herdruk van ‘Uit de diepten van ons hart’.

De Franse uitgeverij Fayard ende Amerikaanse uitgeverij Ignatius Press, dat de Engelstalige versie van het nieuwe boek van kardinaal Robert Sarah publiceert, hebben toegezegd dat zij de naam van Benedictus XVI in de herdruk van de cover zullen verwijderen. De naam van de emeritus paus wordt nog uitsluitend vermeld onder de bijdrage over het priesterschap.

Ignatius Press had begin van de week nochtans een persbericht verspreid waarin uitdrukkelijk vermeld stond dat de naam van de emeritus paus niét van de kaft en in de inleiding zou geschrapt worden. Maar woensdagnacht volgde dan de melding dat toch wordt ingegaan op het verzoek van mgr. Georg Gänswein, de persoonlijke secretaris van Benedictus XVI.

De beslissing impliceert allicht dat de eerste druk – die sinds woensdag 15 januari in de betere Franse boekhandel beschikbaar is en vanaf maandag ook in de Angelsaksische wereld nog met de vermelding van de naam van de emeritus paus verspreid wordt – een soort collectorsitem wordt.

Bron: Christian Newswire/kerknet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *