24 landen werden in Fatima toegewijd aan Jezus en Maria

Portugese en Spaanse bisschoppen hebben woensdag in Fatima gebeden voor een einde van de coronapandemie en 24 landen toegewijd aan Jezus en Maria.

Gelovigen met paus Franciscus bij het genadebeeld van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima © EWTN

Spaanse en Portugese bisschoppen hebben woensdagavond 24 landen toegewijd aan Jezus en Maria. Dat gebeurde tijdens een korte plechtigheid in het Portugese bedevaartsoord Fátima, waarbij de rozenkrans in zes talen, werd gebeden.

Het avondgebed, ter intentie van de bevrijding van de pandemie, werd geleid door kardinaal António dos Santos Marto, de bisschop van Leiria-Fátima. Het evenement werd in beide landen ook live op tv uitgezonden. Ook de bevolking van Albanië, Bolivia, Colombia, Costa Rica, Cuba, Slowakije, Guatemala, Hongarije, India, Mexico, Moldavië, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Polen, Kenia, de Dominicaanse Republiek, Roemenië, Tanzania, Oost-Timor en Zimbabwe werden aan Maria toegewijd.

De Portugese en Spaanse bisschoppen hebben vooral gebeden voor de zieken en de meest kwetsbaren. Zij smeekten Onze-Lieve-Vrouw van Fatima ook om steun voor de artsen, verplegers en alle andere gezondheidswerkers. De Portugese bisschoppen waren aanvankelijk alleen van plan om hun land opnieuw aan Jezus en Maria toe toewijden. Maar de bisschoppen uit Spanje, het derde meest getroffen land ter wereld, vroegen daarna om dit uit te breiden. Later volgden nog andere landen.

Bron: Catholic Herald/KIA /kerknet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *