Bewoner Casa Santa Marta heeft corona (update)

Een priester die werkt in Vaticaanstad en woont in Casa Santa Marta, waar ook paus Franciscus woont, is positief getest op het coronavirus. Deze Italiaanse geestelijke is inmiddels in het ziekenhuis opgenomen, zo werd gisteren bekend.

De geïnfecteerde is mgr. Gianluca Pezzoli (58), hoofd van de Italiaanse afdeling van het Staatssecretariaat van de Heilige Stoel. Hij is een vaste bewoner van Casa Santa Marta, net als een tiental andere priesters die in de Vaticaanse burelen werkzaam zijn.

Encyclopedie: Casa Santa Marta

Personen die in nauw contact staan met Monsignore Pezzoli zijn nu getest op het virus, zo vertelde een bron tegen het Amerikaanse jezuïetentijdschrift America.
Monsignore Pezzoli zou recentelijk niet in contact zijn geweest met paus Franciscus. Net als veel andere personen die in Santa Marta wonen en eten, ontmoet hij de Heilige Vader enkel om een specifieke reden.

Het Italiaanse persbureau ANSA zegt dat paus Franciscus mogelijk tot degenen behoren die zijn getest. Dat zou dan voor de tweede keer zijn. De eerste keer was kort na Aswoensdag, toen hij verdachte symptomen vertoonde. Maar de paus bleek slechts verkouden te zijn geweest.

Werknemers van het Staatssecretariaat die wellicht contact hebben gehad met mgr. Pezzoli, zijn opgeroepen zich te laten testen, wat in Italië eenvoudiger is dan in bijvoorbeeld Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Volgens ANSA zijn al enkele Vaticaanse beambten in zelfquarantaine gegaan.

bron: kro-ncrv/katholiek

beeld: ©vatican media

Lees ook

  1. Vroegmis paus ook live op Rai1Ook de Italiaanse publieke televisiezender Rai1 zendt voortaan de ochtendmis van …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *