Jongerenbedevaart naar Rome afgelast

De Nederlandse jongerenbedevaart naar Rome, die gepland stond voor 26 april tot en met 2 mei, wordt gecanceld. De organisatie heeft dit besloten in verband met de toenemende verspreiding van het virus SARS-CoV-2 in Noord-Italië alsook in Rome.

Gerrie Conen, projectleider van JongKatholiek en lid van het organiserende kernteam: “We moesten dit moeilijke besluit nemen, ook met het oog op de annuleringskosten van de vliegreis. We hebben met elkaar de inschatting gemaakt hoe over acht weken de situatie zou zijn in Italië. Wat als daar op dat moment bezienswaardigheden gesloten zijn met het oog op corona? Ook hebben we gezien dat door Rome zelf een internationale jongerenbijeenkomst voor begin april is gecanceld.

“Verder wilden we voorkomen dat we met de groep twee weken in quarantaine zouden moeten omdat iemand klachten heeft. We vermoedden dat het reisplezier sowieso een stuk minder zou zijn als er de dreiging van het virus omheen”, aldus Conen.

De deelnemers zijn geïnformeerd en krijgen hun geld terug. De organisatie buigt zich nog over de mogelijkheden van een nieuwe datum, maar daar is op korte termijn nog niets over te zeggen. Mocht deze datum er komen, dan krijgen de jongeren die mee zouden gaan, daarvan zo spoedig mogelijk bericht.

De reis zou worden begeleid door twee hulpbisschoppen: Rob Mutsaerts (Den Bosch) en Herman Woorts (Utrecht).

Het bisdom Den Bosch heeft ook twee grote bijeenkomsten uitgesteld: de netwerkbijeenkomst die gepland stond voor dinsdag 17 maart en de hulpsessie Exact Online van donderdag 12 maart.
“Met het uitstellen van deze bijeenkomsten sluiten we aan bij de door de overheid afgekondigde aanbevelingen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen”, zegt vicaris-generaal Theo Lamers.

bron: bisdom den Bosch/kro-ncrv

beeld:©kroncrv-amazonaws.com/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *