Mis in kerk Loon op Zand gaat door ondanks coronavirus

De zondagsviering in de rooms-katholieke kerk van Sint-Jans Onthoofding in Loon op Zand gaat vandaag gewoon door, hoewel donderdag bekend werd dat een 56-jarige man uit de plaats besmet is met het nieuwe coronavirus.

Pastoor Peter Luijckx van de parochie Heilige Willibrord in Loon op Zand zegt dat hij tijdens de hoogmis op deze eerste zondag van de veertigdagentijd zal vertellen dat mensen extra goed op hygiëne moeten letten. “We gaan fysiek contact zoveel mogelijk vermijden.”

Tijdens de eucharistieviering zal gebeden worden voor de besmette man uit Loon op Zand en voor alle andere mensen die wereldwijd slachtoffer zijn van het virus.

Ook twee kerken in Tilburg, dichtbij Loon op Zand, zeggen dat hun vieringen gewoon doorgaan. De Süleymaniye-moskee in Tilburg zegt de adviezen van de GGD te volgen, maar dat het gebouw niet gesloten wordt.

De Nederlandse Bisschoppenconferentie draagt kerken in Nederland op om maatregelen te nemen tegen verspreiding van het virus, zoals geen hostie op de tong ontvangen, geen handen schudden en geen wijwater gebruiken. De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) vraagt kerkgangers om geen wijn uit een gezamenlijke beker drinken.

Bron: kro-ncrv

beeld: © wikipediA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *