Rozenkrans bidden op de Vaderdag van het zwaar getroffen Italië

In Italië, waar vandaag 475 nieuwe coronadoden werden gerapporteerd, is het morgen vaderdag. Op het hoogfeest van Sint-Jozef, voedstervader van Jezus, worden alle vaders in het zonnetje gezet. De Italiaanse bisschoppen hebben de gelovigen opgeroepen zich morgenavond ook op de Moeder Gods te richten door massaal de rozenkrans te bidden in de hoop dat de pandemie spoedig zal eindigen.

Italianen die meedoen aan het rozenkransgebed dat vanaf 21.00 uur begint, wordt gevraagd een witte doek uit het raam te hangen of een brandende kaars op de vensterbank te zetten.

De Italiaanse ministerie van volksgezondheid maakte vanavond bekend dat het land er in één etmaal 475 nieuwe sterfgevallen bij heeft gekregen als gevolg van COVID-19. Dat is het hoogste aantal op één dag van welk land dan ook sinds het eerste besmettRozenkrans bidden op de Vaderdag van het zwaar getroffen Italiëingsgeval eind vorig jaar in China werd ontdekt.

Het totale aantal sterfgevallen in Italië bedraagt nu 2.978, meer dan de helft van alle gevallen buiten China, terwijl het aantal infecties steeg tot 35.713. De vorige recordhoogte van 368 doden op één dag werd in 15 maart genoteerd, ook in Italië.

Italië, met ongeveer 60 miljoen inwoners, heeft nu 34,2 procent van alle sterfgevallen geregistreerd die officieel zijn toegeschreven aan COVID-19 over de hele wereld.

bron: kro-ncrv/katholiek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *