Buitengewoon oorlogsverhaal voorgelezen bij KBO-PCOB

Voor alle senioren die nu vanwege de corona-crisis thuiszitten, presenteert seniorenorganisatie KBO-PCOB: Boek in Beeld. Vanaf 6 april zal schrijver Frank Krake dertig dagen lang elke dag voor de videocamera een hoofdstuk uit zijn boek De laatste getuige voorlezen.

Vanuit zijn schrijverskamer neemt Krake de luisteraar mee in het waargebeurde verhaal van de inmiddels overleden Wim Aloserij (1923-2018). Als jongeman werd Aloserij tijdens de Tweede Wereldoorlog in verschillende Duitse concentratiekampen te werk gesteld. Ook overleefde hij het Britse bombardement van het schip Cap Arcona op 3 mei 1945, een van de grootste scheepsrampen aller tijden.

Manon Vanderkaa, directeur van KBO-PCOB: “Ik ben erg blij dat Frank Krake het bijzondere verhaal van Aloserij gaat voorlezen. Een boek kan voor verbinding zorgen. Bovendien past De laatste getuige bij de herdenking van 75 jaar bevrijding, waar we dit jaar ook bij stil proberen te staan.”

Ook Frank Krake zegt enthousiast over het voorleesproject te zijn: “We maken nu met zijn allen zo’n vreemde tijd door. Het is een goed moment om op deze manier het verhaal van Wim Aloserij te vertellen. Wim zou er trots op zijn. En hopelijk biedt het houvast aan alle senioren die meeluisteren.”

Het eerste hoofdstuk van De laatste getuige met Frank Krake, wordt maandag 6 april om 10.00 uur uitgezonden op de Facebook-pagina van KBO-PCOB en op haar Youtube-kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *