Christelijke kranten bundelen de krachten

De kranten La Croix (Frankrijk),Avvenire (krant die wordt uitgegeven door de Italiaanse Bisschoppenconferentie (CEI)) en Nederlands Dagblad (Nederland) gaan journalistiek samenwerken in uitwisseling van inhoud, dossiers, interviews en reportages.

Dat kondigt Guillaume Goubert van La Croix aan in een interview met het persagentschap SIR. Als aanzet publiceerden La Croix en Avvenire op dinsdag 28 april alvast samen, maar telkens met een eigen invalshoek een artikel over de reactie van de kerkleiding op de aangekondigde versoepeling van de harde coronamaatregelen in Italië en Frankrijk. Goubert bestempelt dit als een eerste experiment, dat de belangstelling heeft gewekt van de lezers en dat ook de aanzet geeft tot de versterking van de samenwerking in de toekomst.

Goubert vindt dat het niet aan thema’s ontbreekt om onderling sterker samen te werken. Zo was er onlangs het verhaal van de dood van een tiental oudere jezuïeten door coronabesmetting in een bejaardenhuis van de sociëteit in de buurt van Parijs. Een van de slachtoffers was pater Henri Madelin, voormalig hoofdredacteur van het jezuïetentijdschrift Études. De redacties hebben onlangs ook gezamenlijk een verzoek ingediend voor een interview met de voorzitter van de Europese CommissieUrsula von der Leyen. Gelovigen en de katholieke Kerk worden in de drie landen vaak met dezelfde of gelijkaardige problemen geconfronteerd. Bovendien delen de drie kranten  de belangstelling voor de armsten, de zwaksten en migranten, maar net zo goed voor het gezin en sociale relaties.

Er bestaat al langer een samenwerking van La Croix en Ucanews een site die katholiek nieuws uit Azië brengt.

Bron: SIR / kerknet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *