Kardinaal De Kesel (Be) legt tijdelijk taken neer

Kardinaal Jozef De Kesel laat zich tijdelijk om gezondheidsredenen vervangen als aartsbisschop van Mechelen-Brussel en voorzitter van de Belgische bisschoppenconferentie. Dat heeft het secretariaat van de Belgische kerkprovincie vandaag bekendgemaakt.

“Het gaat niet om een coronabesmetting. Een geneeskundige behandeling is zopas opgestart. Die maakt het hem onmogelijk zijn taken te blijven uitoefenen in deze periode van wellicht een aantal weken”, aldus perschef Geert Lesage, die niet zegt wat de kardinaal mankeert.

De Belgische Bisschoppenconferentie wordt nu voorlopig geleid door de Permanente Raad. Die bestaat uit de bisschoppen Johan Bonny (Antwerpen) en Guy Harpigny (Doornik) samen met Herman Cosijns, de secretaris-generaal van de conferentie.

De leiding van het aartsbisdom Mechelen-Brussel wordt tijdelijk toevertrouwd aan de drie hulpbisschoppen: Koen Vanhoutte (vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen), Jean Kockerols (vicariaat Brussel) en Jean-Luc Hudsyn (vicariaat Waals-Brabant), samen met de vicaris-generaal van het aartsbisdom kanunnik Etienne Van Billoen.

bron: kerknet

beeld: © facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *