Kardinaal Pell in tv-interview: beschuldigd worden maakt je nog niet schuldig

De Australische kardinaal George Pell, die vorige week in hoger beroep werd vrijgesproken van kindermisbruik, zegt in een interview op televisie dat zijn veroordeling geen enkele grond had. Hij verwijt de publieke omroep ABC dat ze hem stelselmatig hebben afgeschilderd als dader.

In het eerste deel van het interview zegt Pell tegen Sky News dat mensen die zeggen slachtoffer te zijn altijd worden geloofd. “Het is geen teken van beschaving als je schuldig wordt verklaard door beschuldiging. Schuld moet worden aangetoond, op een respectvolle manier. Dertig of veertig jaar geleden was de publieke opinie altijd tegen mensen die zeiden dat ze misbruikt waren. Tegenwoordig willen we het zekere voor het onzekere nemen en geloven we iedereen. Dat is onrechtvaardig en ongepast.”

De 78-jarige geestelijke werd vorig jaar op basis van één beschuldiging schuldig bevonden aan het seksueel misbruiken van twee 13-jarige koorknapen en kreeg daarvoor zes jaar celstraf. Hij zat meer dan een jaar vast voordat hij in hoger beroep werd vrijgesproken. “Het zou mij niet verbazen als er nu meer aantijgingen jegens mij naar buiten komen”, aldus de kardinaal.

Interviewer Andrew Bolt zegt dat de politie in de Australische deelstaat Victoria 26 “idiote” aanklachten tegen Pell had ingebracht, waarvan er niet één overeind is gebleven. Het lijkt erop, zegt Bolt, dat “de politie een agenda tegen u had”. Pell: “Ik kan dat niet verklaren, maar het was zeker buitengewoon.”

bekijk het volledige interview (Engels)

bron: kro-ncrv.nl/katholiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *