Koning belt met bisschop Van den Hende

Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag in aanloop naar Pasen gebeld met mgr. Van den Hende, voorzitter van de Nederlandse Bisschoppenconferentie. “Het telefoongesprek was een uiting van de betrokkenheid van de Koning, om zijn belangstelling te tonen voor de katholieken in Nederland in deze tijd van de coronacrisis”, laat het secretariaat van de Nederlandse kerkprovincie weten.

“In het telefoongesprek omschreef bisschop Van den Hende de Kerk als ‘netwerk van liefde’, dat ook verbinding zoekt wanneer je anderhalve meter afstand moet houden en niet bij elkaar kunt komen.”

De bisschop was in de gelegenheid om de Koning te vertellen over de pastorale en diaconale inzet van velen in de verschillende bisdommen, parochies en instellingen, in het geheel van de samenleving. “De wereld waarin wij leven is ons gemeenschappelijk huis”, aldus de bisschop. “Juist ten tijde van het coronavirus kan ons dat inspireren en helpen om als burgers samen op te trekken en niet van elkaar te vervreemden. In die zin mag een lock-down nooit het hart van de mens betreffen.”

Willem-Alexander belde op 1 april met dominee René de Reuver, de scriba van de Protestantse Kerk in Nederland waarvan de koning zelf lid is. Hij sprak met de scriba over het naderende Paasfeest in deze bijzondere tijd. “Juist in de Stille Week en op het Paasfeest doet het pijn niet bij elkaar te kunnen komen. De Koning sprak waarderend over de zware taak van predikanten, kerkelijk werkers en geestelijke verzorgers die onder zeer moeilijke omstandigheden pastoraat verlenen”, liet de PKN weten.

bron: kro-ncrv/katholiek

beeld:© rkkerk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *