Pastores zegenen Eindhoven op Palmzondag

De rooms-katholieke pastores van de beide parochies van Eindhoven gaan op Palmzondag de Brabantse lichtstad zegenen. Dat doen zij “in navolging van paus Franciscus”, luidt het op de websites van de Sint-Jorisparochie en de Sint-Petrusparochie.

Aangezien alle openbare vieringen in de Goede Week en de paastijd op last van de bisschoppen zijn afgelast, willen de Eindhovense pastores tonen dat de Kerk de gelovigen ondanks de coronacrisis nabij is.

Eerder had het pastorale team van de Sint-Jorisparochie het plan opgevat om komende zondag de stad te zegenen vanuit een vliegende helikopter. Maar daarvoor gaven de autoriteiten geen toestemming vanwege besmettingsgevaar voor de inzittenden.

Het nieuwe plan is om zondagmiddag een “tour” te maken door de hele gemeente Eindhoven. “Christus onder ons! Beide pastorale teams zullen zoveel mogelijk present zijn: in de oude stadskernen wordt voor de kerk een kort gebedsmoment op het plein gehouden. Het gebed wordt afgesloten met de zegen, met het sacrament van de eucharistie, de geconsacreerde hostie, waarin Christus zich aan ons laat zien als de Brood-nodige.”

Er zal op zeven verschillende locaties gebeden worden. “We bidden voor alle zieken in onze stad, voor alle verplegenden en verzorgenden. Zegen over heel de stad, dat we de crisis door het coronavirus te boven komen en voor nu de moed niet verliezen!” Gelovigen worden opgeroepen zich bij het gebed aan te sluiten.

bron:kro-ncrv.nl/katholiek
beeld: ©tripadvisor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *