Protestant wordt directeur VKMO

Mr. Carlien Geelkerken, LL.M.


Carlien Geelkerken (40) is per 1 september benoemd tot directeur van Stichting Thomas More (STM) en van het Verband van Katholieke Maatschappelijke Organisaties (VKMO). Zij volgt Jef van de Riet op, die met pensioen gaat.

Geelkerken studeerde rechten aan de Radboud Universiteit Nijmegen en aan de Freie Universitat Berlin. Daarna werd ze docent en projectleider bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Vervolgens vervuld zij functies bij onder andere de Radboud Universiteit (onderwijsinnovatie) en de Protestantse Theologische Universiteit (projectleider permanente educatie en manager onderwijsondersteuning). Sinds 2014 is zij hoofd onderwijs van de Tilburg Law School en later van Jeroen Bosch Academy for Data Science (JADS).

Geelkerken was actief als preses van de Classis Nijmegen (Protestantse Kerk Nijmegen) en als lid van de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Nijmegen.

Verder is zij als trainer (juridische aspecten) verbonden aan de opleiding tot vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en integriteit.

Geelkerken zal de komende jaren leidinggeven aan het in Den Bosch gevestigde bureau van STM en VKMO, waarbij de uitvoering van de recent vastgestelde strategische koers van beide organisaties centraal zal staan. Daartoe hoort ook de verdere inhoudelijke en organisatorische samenwerking tussen beide stichtingen en de verkenning van verdere samenwerkingsmogelijkheden met andere organisaties die actief zijn op het terrein van de vertaling van de katholieke inspiratie en spiritualiteit in wetenschap en samenleving.

De voorzitter van de Stichting Thomas More, prof. Wim Kremer, zegt blij te zijn met de benoeming van Geelkerken. “Met haar ervaring in het hoger onderwijs kunnen we onze strategie om meer te investeren in de opleiding van jonge mensen verder handen en voeten geven via het uitbouwen van bestaande programma’s en het ontwikkelen van nieuwe. Ook haar directe betrokkenheid bij de Protestantse Kerk en haar grote interesse in de Katholieke Kerk waarborgen dat de verbinding tussen levensbeschouwing en de wetenschap steeds weer wordt gezocht.”

Ook Patrick Fey, voorzitter van het VKMO-Katholiek Netwerk, ziet in Geelkerken de juiste persoon om het diverse en brede netwerk van katholieke maatschappelijke organisaties verder inhoudelijk te versterken en daarbij ook gebruik te maken van de intensievere samenwerking met de STM. “VKMO kent een aantal zeer gewaardeerde activiteiten en het is goed daar nog eens met een frisse blik naar te kijken en daarbij de behoeften van de lid-organisaties in het oog te houden”, Fey.

bron: kro-ncrv/katholiek

beeld: ©https://np-kroncrv-v2-staging.s3.amazonaws.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *