TV-programmering KRO Goede Vrijdag en Pasen

Nu publieke kerkelijke vieringen tot en met Pinksteren niet mogelijk zijn, kunnen mensen thuis de eucharistie op zondag via de televisie volgen. KRO-NCRV zet sinds 29 maart in overleg met de Nederlandse bisschoppen ook een gebarentolk in. Gastheer voor TV-uitzendingen in deze Paastijd is het bisdom Roermond.

Goede Vrijdag 10 april, de Kruisweg bidden: 15.00 – 15.30 uur / NPO2

De gebedstocht langs veertien staties over het lijden en sterven van Christus wordt gebeden door mgr. Harrie Smeets, bisschop van het bisdom Roermond. Bij elke statie in het Kruiswegpark te Roermond volgt een meditatie van schrijver/columnist Stephan Sanders. Wishful Singing verzorgt de gregoriaanse gezangen.

Paaswake zaterdag 11 april: 23.15 uur / NPO2

Rechtstreekse uitzending van de Paaswake vanuit de Munsterkerk in Roermond. Celebrant is mgr. Everard de Jong, hulpbisschop van het bisdom Roermond.

Pasen 12 april: 11.00 – 12.00 uur / NPO2

Rechtstreekse uitzending van de eucharistieviering op het Hoogfeest van Pasen vanuit de Munsterkerk in Roermond. Hoofdcelebrant is mgr. Harrie Smeets, bisschop van het bisdom Roermond.

Pasen 12 april: 12.00 – 13.00 uur / NPO2

Rechtstreeks vanuit Vaticaanstad spreekt paus Franciscus zijn traditionele paasboodschap uit, met aansluitend de zegen Urbi et Orbi voor de stad Rome en de wereld. Aansluitend ontmoeten priester Antoine Bodar en Leo Fijen elkaar voor Pasen in Rome. Vanwege de coronacrisis zit Leo Fijen in Hilversum en staat Antoine Bodar in Rome. Ze spreken over de situatie van voorafgaande weken. Over de angsten en de zorgen, en over Christus, die hoop geeft op licht en leven door alle dood heen.

Elke zondag om 09.45 uur / NPO2: Het geloofsgesprek met Leo Fijen, voorafgaand aan de eucharistieviering op TV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *