75 jaar bevrijding: jezuïeten in het verzet [podcast]

Rupert Mayer (links) en Robert Regout. © Bidden onderweg

Beide jezuïeten komen al snel in aanraking met de vernietigende kracht van het naziregime. Ze roepen op tot verzet en nemen plaats in de frontlinie. De prijs die ze betalen is groot. Regout en Mayer overleven het nazi-geweld niet.

De 10-delige podcastserie Jezuïeten en verzet: 75 jaar bevrijding werd geschreven door jezuïet Wouter Blesgraaf. Hij diept gedachten, gevoelens en karakters van beide jezuïeten uit en kaatst ze terug naar de luisteraar. Zo krijgt de podcastserie een meditatief karakter. Regout en Mayer leefden onder extreme omstandigheden, maar ook op ons komen dagelijks tal van uitdagingen af. Wat is leven in vrijheid mij eigenlijk waard?

De tien afleveringen duren elk ongeveer tien minuten. De serie is beschikbaar in de app van Bidden Onderweg en via www.biddenonderweg.org.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *