Geen bewonderaars maar navolgers gevraagd

Het dagblad Trouw van 12 mei publiceerde een bijdrage over Santa Lucía, en de moord op de Vlaamse missionaris Walter Voordeckers. Meer dan honderd leden van basisgemeenschappen verdwenen intussen. De nabestaanden hopen dat een internationale rechtszaak alsnog klaarheid zal scheppen. Omdat er zonder graf geen rust is.

Daags na deze publicatie in Trouw is Mario Coolen, die regelmatig ons op deze site informeert over Latijns Amerika, samen met Impunity Watch een actie gestart om donateurs te werven voor de internationale rechtszaak die zonder de benodigde middelen dreigt te stagneren. Ja, de nood is werkelijk hoog.

Allereerst gaat het er om dat het verhaal wordt verteld van moedige mensen die in verzet komen en die laten zien hoe het is om je mooie geloof in praktijk te brengen.  Zoals het staat op de uitnodiging die deze week in Santa Lucía werd verspreid om Walter te herdenken: ‘Het project van Jezus vraagt niet om bewonderaars maar om navolgers. Wat aan dat koninkrijk wordt nog steeds gewerkt’.

Lees het artikel in Trouw

en als u impunity watch wilt steunen: klik hier voor meer informatie

beeld: Piet den Blanken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *