Herdenking Kindertransporten Kamp Vught

Ieder jaar herdenken we begin juni de kindertransporten van 1943. Daarbij werden bijna 1.300 joodse kinderen op 6 en 7 juni 1943 vanuit Kamp Vught gedeporteerd naar vernietigingskamp Sobibor, waarna ze bij aankomst direct werden vergast.

Hoewel NM Kamp Vught vanaf 1 juni weer toegankelijk is voor bezoekers, is een samenkomen zoals de traditionele publieke herdenking van deze kindertransporten helaas niet mogelijk. Dat wil niet zeggen dat de gebeurtenissen van 6 en 7 juni 1943 dit jaar ongemerkt voorbij zullen gaan.

Graag nodigen we u uit voor onze online herdenking van de kindertransporten op zondag 7 juni om 13.00 uur, de details vindt u in het bericht achter deze link.

Met vriendelijke groeten,

Jeroen van den Eijnde

Directeur Nationaal Monument Kamp Vught

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *